بیوگرافی

بسمه تعالی

 

فریدون اله یاری در تاریخ ۱۴ مهرماه ۱۳۴۷ در روستای باغناظر از توابع بخش چنارود شهرستان چادگان که آن زمان یکی از روستاهای شهرستان بزرگ فریدن بود در خانواده ای متدین و مورد اعتماد و احترام در جامعه بختیاری چشم به جهان گشود. تاریخ شناسنامه ای تولد او ۸ خرداد ۱۳۴۷ است. در آن زمان صدور شناسنامه در روستاها با مراجعه حضوری مامور ثبت احوال انجام می شد و ظاهرا در سال ۱۳۴۹ یعنی حدود دو سال بعد که شناسنامه او صادر شد تاریخ تولد را هشتم خرداد ثبت کردند. مهم ترین امتیاز تاریخ شناسنامه ای تولد یک سال زود تر راهی مدرسه شدن بود. در سال ۱۳۵۱ با استخدام پدرش در ذوب آهن اصفهان به شهر چمگردان شهرستان لنجان مهاجرت کردند. تحصیلات ابتدایی را در دبستان حافظ چمگردان شروع کرد. اما پس از پایان کلاس دوم دبستان به شهرستان خمینی شهر مهاجرت کردند. ادامه دوره ابتدایی را در دبستان منعم جوی آباد (شهید اکبر حیدری) سپری کرد. تحصیلات دوره راهنمایی را در مدرسه راهنمایی اسلامی و امام جعفر صادق خمینی ودوره متوسطه را در دبیرستان شهدای خمینی شهر و شهید دستغیب گذراند. در سال ۱۳۶۵ در مقطع کارشناسی رشته تاریخ دانشگاه اصفهان پذیرفته شد. پس از پایان دوره کارشناسی در آزمون ورودی کارشناسی ارشد تاریخ دانشگاه تهران پذیرفته شد. در در دوره کارشناسی ارشد دانشگاه تهران فرصت درک کلاس و درس استادانی چون مرحوم دکتر ابراهیم باستانی پاریزی، دکتر شیرین بیانی و دکتر احسان اشراقی رایافت و پایان نامه کارشناسی ارشد خود را درباره روابط اعراب و دولت ساسانی تا پیش از بعثت پیامبر اسلام (ص) تحت راهنمایی خانم دکتر شیرین بیانی با امتیاز عالی تدوین کرد. او در سال ۱۳۷۳ در دوره دکترای تخصصی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شد.

 

در این سال اولین دوره دکترای تاریخ ایران اسلامی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شد و در تدریس دروس دوره دکتری از استادانی چون مرحوم دکتر عبدالحسین نوایی، دکتر فتح اله مجتبایی، دکتر شیرین بیانی، دکتر رضا شعبانی، دکتر اللهیار خلعتبری و دکتر اصغر مصدق بهره گرفته شد. رساله دکتری او تحت عنوان ساختار حکومت ایلخانی و بازتاب اندیشه ایرانشهری ایران باستان تحت راهنمایی دکتر خلعتبری دکتر بیانی و مرحوم دکتر عزیزاله بیات به پژوهش در باره ساختار حکومت ایلخانی و تاثیر الگوی نظری و عملی نظام ساسانی بر آن می پردازد. او در آبان ۱۳۷۸ به عنوان دومین دانش آموخته دکترای تخصصی تاریخ دانشگاه شهید بهشتی فارغ التحصیل شد. در سال ۱۳۷۷ هنگامی که آخرین مراحل تدوین رساله دکتری را سپری می کرد با درخواست معتمدین محلی و فعالان سیاسی اصلاح طلب خمینی شهر وارد عرصه انتخابات اولین دوره شورای شهر خمینی شهر شد. در سال ۱۳۸۸ به عنوان رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان خمینی شهر نیز منصوب شد. پیوند مدیریت شهری و حوزه فرهنگی در این دوره زمینه رونق فعالیت های مختلف فرهنگی و هنری در حوزههای شعر، سینما، تئاتر و هنرهای تجسمی را فراهم ساخت و تاسیس موسسه سینمای جوان و برگزاری جشنوارهها و نمایشگاهها و رویدادهای فرهنگی مهم ترین تجربه اجرایی این دوره بود. در سال ۱۳۷۹ به عنوان عضو هیات علمی به استخدام دانشگاه اصفهان درآمد. در کنار تدریس و ارتباط و تعامل ویژه با دانشجویان در مسئولیت هایی چون معاون دانشجویی دانشکده ادبیات و علوم انسانی و مدیرکل امور فرهنگی دانشگاه اصفهان از تجربیات فرهنگی خود در جهت رونق و نشاط فرهنگی محیط دانشگاه بهره گرفت به گونه ای که دوره مدیریت او در حوزه فرهنگی دانشگاه از دورههای بیادماندنی برای نسل فعال فرهنگی محیط دانشگاه در فاصله سالهای ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ بود.

 

هشت سال تجربه شورایی در مسئولیت های مختلف رییس شورای شهر، رییس شورای شهرستان، عضو شورای استان و عضو هیات حل اختلاف و رسیدگی به تخلفات شوراهای شهر و روستای استان در کنار فعالیت های علمی و پژوهشی زمینه درک دقیق تری از مسائل اجرایی و اجتماعی را برای او فراهم ساخت. او در کنار فعالیت های اجرایی، فرهنگی و اجتماعی و سیاسی مراتب علمی در دانشگاه را نیز با پشتکار پیمود و در سال ۱۳۹۴ به مرتبه استادتمام گروه تاریخ و ایرانشناسی دانشگاه اصفهان رسید. در مهر ۱۳۹۳ او به عنوان مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان منصوب شد.